domingo, 5 de octubre de 2008

Festa a Manresa

Ahir el grup Nodrir vàrem montar una festeta per celebrar la setmana mundial de la lactància materna. Aquest va ser el manifest del dia:

IX – Setmana Mundial de la Lactància Materna
Cada any, UNICEF, la Aliança Mundial pro Lactància Materna (WABA) y la Organització Mundial de la Salut (OMS) celebren la Setmana Mundial de la Lactància Materna en 120 països.
Aquest any, a més, estem de doble celebració, l’UNICEF ha atorgat a la Federació de Lactància Materna, el premi Nacional a la tasca de voluntariat.
El tema central de la Setmana Mundial, engany, és l’augment de la prestació de recolzament a les mares lactants per explicar d’importància de la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos de vida.
Recents estudis científics han descobert que la educació i el recolzament a les mares amplien considerablement el nombre de mesos en que les mares amamanten als seus fills. L’orientació i el recolzament en grups de lactància propicien augments en la xifra de mares que inicien la lactància materna durant la primera hora després del naixement.
La promoció de la lactància mitjançant grups de recolzament.
Des de l’Associació NODRIR i des de tot el moviment social en favor de la lactància materna, diem:
• Que la lactància materna és un dret de totes les famílies i que, a més, promou la salut de les dones i de les seves filles i fills.

• Que augmentar la durada de la lactància materna té efectes positius per a tota la comunitat, entre els quals destaquem que és una pràctica natural i sostenible, que disminueix la despesa social en ingressos hospitalaris, tractaments mèdics i farmacològics, i que contribueix a reduir l'absentisme laboral.

• Que el suport a les famílies que trien alletar els seus fills i filles passa per una bona informació, una bona atenció sanitària, el respecte social, mesures de conciliació familiar i laboral.

• Demanem que els professionals que treballin en el recolzament de les famílies (metges, psicòlegs, juristes, etc...) rebin informació i formació adequada sobre lactància materna.

• Demanem que en los processos de nul•litat del matrimoni, de divorci o de separació judicial, per ponderar de forma prioritària l’interés dels menors, l’autoritat judicial té que considerar com un factor clau a tenir en compta, dintre del pla de parentalitat, la lactància materna dels fills i filles.

• Demanem que la baixa maternal s’ampliï als sis mesos de durada per ajustar-se als sis mesos de lactància exclusiva que recomana l’OMS.

El suport a les famílies facilita l’èxit de la lactància

Feliç setmana mundial de la lactància materna

4 comentarios:

Oriol dijo...

Holaaa!! Som l'Oriol i la Sònia, jejej Us fem el primer comentarii oii que us fa moolta il·lusió?? jejje. Bueno a nosaltres si!! :)que ens aneu sentint rient i no sabeu perque?? pues aqui la resposta, estem escribint aquesta super cutrada jaja.
Pues que ens ho vam passar molt bé a la festa d'ahir (sobretot quan portavem la pancarta, diu l'Oriol)jeje
Seguiuu escribint!!!
Petonetss!!
Oriol i Sònia

Meninheira dijo...

Hola :)

Acabo de encontrarte, bienvenidos al mundo de la blogosfera, os apunto a mi lista de homeschoolers?

UN petó *

liorso dijo...

Hola!

Gracias por tu bienvenida, la verdad es que no tengo muchas cosas de momento... Yo también te anoto.

un petó

Meninheira dijo...

Poquito a poquito :)